Jongeren Wijkcoach
Verwijderen
Opslaan
Solliciteer op deze functie
Vacature header

Jongeren Wijkcoach

Zorg & Welzijn
Leiden

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur met een SKJ of Registerplein registratie, of de bereidheid om dit te regelen.
  • Pedagogische en agogische vaardigheden, gecombineerd met ervaring in het werken met jongeren en inzicht in hun leefwereld en uitdagingen.
  • Flexibiliteit in werktijden en de bereidheid om zowel in de avonden als weekenden te werken, met aandacht voor zowel fysiek als online jongerenwerk.

Wat bieden wij?

  • Een afwisselende en uitdagende functie binnen een dynamische en ondernemende organisatie, met ruimte voor persoonlijke groei en initiatief.
  • Een passend salaris volgens de CAO Sociaal Werk Nederland, oplopend tot €4.729,00 bruto per maand (schaal 8), plus 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Flexibele werktijden met mogelijkheden om ook 's avonds en in het weekend aan de slag te gaan.

Waarom Matchpartner?

  • Ruim 20 jaar ervaring.
  • Een ruim netwerk.
  • Persoonlijk contact.
Terug naar overzicht
Vacature delen

Functie omschrijving Jongeren Wijkcoach

Als Jongeren Wijkcoach ben jij het aanspreekpunt voor jongeren in de wijk en werk je zowel op straat, in scholen, binnenruimtes als online. Je observeert, signaleert en maakt gemakkelijk contact met jongeren. Door jouw ervaring met groepsdynamiek begrijp je de uitdagingen waar jongeren voor staan, met name de jongeren die extra ondersteuning nodig hebben. Je begeleidt hen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Talenthouse-methodiek. Daarnaast help je jongeren hun (school)loopbaan succesvol voort te zetten en stimuleer je hen om actief mee te doen in de maatschappij door bijvoorbeeld een (bij)baan te vinden.

Een ander belangrijk onderdeel van je werk is het verbinden van jongeren met relevante partners in de wijk, zoals sociale ondernemingen en hulpverleners. Je werkt nauw samen met ouders, scholen en wijkorganisaties om de jongeren in jouw buurt optimale kansen te bieden. Je bent een echte teamspeler, die zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert, en je hebt een duidelijke visie op jongerenwerk die je met enthousiasme deelt met collega's en partners.

Functie eisen Jongeren Wijkcoach

De juiste kandidaat beschikt over de volgende eisenschappen:

  • Een hbo-diploma in een relevante richting.
  • Goed kunnen samenwerken in teamverband en gemakkelijk verbinding leggen met anderen.
  • Bij voorkeur SKJ of Registerplein geregistreerd is, of bereid is dit te regelen.
  • Over pedagogische en agogische vaardigheden beschikt.
  • Zowel in de fysieke wereld als online effectief jongeren bereikt, ook als ze moeilijk toegankelijk zijn.
  • Problemen, behoeften en ambities van jongeren snel herkent en hen waar nodig doorverwijst naar verdere ondersteuning.
  • Inzicht heeft in de problematiek en subculturen die onder jongeren spelen.

Over de opdrachtgever

Deze organisatie is een gedreven welzijnsorganisatie met een ondernemende instelling. Ze zetten in om bewoners van alle leeftijden sterker te maken op sociaal en maatschappelijk vlak en hen actief te betrekken bij hun wijk. Ze stimuleren mensen om hun talenten te ontwikkelen en organiseren activiteiten die hen hierin ondersteunen. Sinds 2022 zijn ze verantwoordelijk voor het welzijnsprogramma in diverse gebieden van Leiden, waar ze bewoners helpen hun potentieel volledig te benutten.

Over Matchpartner

Matchpartner bestaat twintig jaar en is een landelijk opererend kwaliteitsbureau binnen de arbeidsbemiddeling in onder andere de branche Zorg en Welzijn. In de afgelopen jaren hebben wij veel menskracht, tijd en geld geïnvesteerd in met name de aanname van vast personeel voor opdrachtgevers, oftewel werving- en selectie. Daarnaast detacheren wij en bemiddelen ZZP-ers.

Ons team van professionals heeft veel expertise ontwikkeld op het terrein van de arbeidsmarkt-communicatie. Hierin is de zichtbaarheid en herkenbaarheid in een sociaal media netwerk, met alle digitale verbindingen, een integraal onderdeel.

Hierdoor heeft Matchpartner als landelijk opererend kwaliteitsbureau in de arbeidsbemiddeling een goede naamsbekendheid opgebouwd; vanuit een gedegen marktbewerking en persoonlijke benadering weten wij de topprofessionals voor de juiste opdrachtgevers te selecteren.

Arbeidsvoorwaarden Jongeren Wijkcoach

Zij bieden:

  • Een marktconform salaris volgens de CAO Sociaal Werk Nederland, afhankelijk van je opleiding, leeftijd en ervaring.
  • Een maximaal salaris van €4.729,00 bruto per maand (schaal 8), exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB).
  • Flexibele werktijden, met de mogelijkheid om ook in de avonden en weekenden te werken.

Wat vinden je collega's?

Meer weten over deze vacature?

Aron Verhaar

Zorg & Welzijn
(06) 5897 7298
Bel mij terug

Gerelateerde vacatures

Kun je de passende vacature niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en ontvang een email zodra er een vacature beschikbaar komt of stuur een open sollicitatie