Jeugdbeschermer
Verwijderen
Opslaan
Solliciteer op deze functie
Vacature header

Jeugdbeschermer

Zorg & Welzijn
Amsterdam

Wat vragen wij?

  • Relevante hbo-opleiding
  • Geldige SKJ-registratie
  • Interesse in werken met LVB

Wat bieden wij?

  • Salaris conform CAO Jeugdzorg
  • ZZP'ers: tarief in overleg
  • Trainings- en opleidingsmogelijkheden

Waarom Matchpartner?

  • Jouw sparringpartner
  • Proactief en meedenkend
  • Uitgebreid netwerk zorgwerkgevers
Terug naar overzicht
Vacature delen

Functie omschrijving Jeugdbeschermer

Wil jij bijdragen aan de veilige opvoeding van een kind?

Als Jeugdbeschermer richt je je specifiek op het werken met gezinnen waarbij kinderen en/of ouders te maken hebben met beperkingen en/of complexe problematieken, zoals verstandelijke beperkingen en chronische ziektes. Als jeugdbeschermer draag je de verantwoordelijkheid om hulp te coördineren en in te zetten, waarbij het doel is om de veiligheid en ontwikkeling van kinderen te waarborgen.

De werkzaamheden bestaan uit het monitoren van de ingezette hulp, het onderhouden van contact met het gezin en betrokken professionals, het bijwonen van rechtszaken, en het nemen van belangrijke beslissingen met betrekking tot de veiligheid van de kinderen. Er wordt een proactieve houding gevraagd, waarbij je zelfstandig werkt maar ook samenwerkt met je team tijdens casuïstiekbesprekingen.

Een inkijkje in jouw werkweek

Een nieuwe ondertoezichtstelling voor Ties is net binnengekomen. Je begint de week met het bestuderen van de rapportages en brengt een bezoek aan Ties en zijn ouders. Op basis daarvan breng je de zorgen en sterke punten van het gezin in kaart en stel je een Plan van Aanpak op. Samen met het gezin werk je aan doelen om de thuissituatie veiliger te maken.

De volgende dag heb je een afspraak op Ties zijn school, gevolgd door een huisbezoek bij een ander gezin. Na de lunch bel je enkele professionals die al betrokken zijn bij Ties om een duidelijker beeld te krijgen van de huidige situatie en de eerder verleende hulp. Je sluit de dag af met een bezoek aan de rechtbank voor de behandeling van een verzoek tot uithuisplaatsing van een ander kind. Tussendoor handel je binnenkomende telefoontjes en e-mails van ouders en collega’s af.

Op woensdag staat de casuïstiekbespreking op de agenda, waarin je samen met je team belangrijke besluiten neemt over de veiligheid van de kinderen binnen jullie caseload. Ook de situatie van Ties komt aan bod. Hoewel er zorgen zijn over zijn opvoeding, is de situatie niet zodanig ernstig dat hij niet thuis kan blijven wonen. Jullie besluiten om opvoedondersteuning in te schakelen om de ouders te helpen met hun opvoedvaardigheden en een coach voor Ties in te zetten, zodat hij extra begeleiding en aandacht krijgt, terwijl zijn ouders de ruimte krijgen om de vaardigheden bij te leren.

Na deze bespreking zoek je uit welke organisaties het beste passen om de benodigde hulp aan dit gezin te bieden.

Aan het eind van de week werk je de rapportages van je huisbezoeken uit en neem je deel aan een online overleg over een andere jongere. Tijdens dit overleg evalueer je samen met de betrokkenen de gestelde doelen en bespreek je wat er verder nodig is voor de ontwikkeling van het kind. Je sluit de dag af met een wandeling met een jeugdige, waarin je één-op-één bespreekt hoe het met haar gaat.

Functie eisen Jeugdbeschermer

  • Een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in SPH, MWD, Toegepaste Psychologie, Pedagogiek, of Social Work
  • Een geldige SKJ-registratie
  • Enkele jaren ervaring als jeugdbeschermer is een pré
  • Interesse in werken met mensen met een licht verstandelijke beperking en jongeren;
  • Vaardigheden in plannen, communiceren, regie voeren, feedback geven en ontvangen.

Over de opdrachtgever

De organisatie biedt hulp en ondersteuning aan gezinnen die tijdelijk niet op eigen kracht verder kunnen. Ze richten zich op kinderen met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte, en kinderen van ouders met een beperking. Bij veel van de cliënten is sprake van complexe problemen. Een beperking heeft immers impact op alle levensgebieden en kan zorgen voor ernstige opvoedproblemen of dat een jongere in aanraking komt met justitie. Elke situatie vraagt om maatwerk, en zij zorgen dat ze er zijn wanneer dat nodig is.

Jij en jouw team

Als jeugdbeschermer werk je grotendeels zelfstandig en vanuit huis, maar je kunt altijd terecht op een centrale plek in jouw regio. Hier vinden regelmatig casuïstiekbesprekingen en teamoverleggen plaats, kun je sparren met collega's en afspreken met je manager. Bij crisissituaties staat ieder voor elkaar klaar, en helpen ze elkaar om continue te groeien in het vak.

Over Matchpartner

Matchpartner is ruim 20 jaar gespecialiseerd in het bemiddelen van specialistische zorgfuncties. We kennen onze opdrachtgevers goed en gaan samen met jou op zoek naar de match die past bij jou. Of je nu gespecialiseerd bent binnen de psychische zorg, ouderenzorg of een andere vorm van zorg: met ons brede netwerk en opgebouwde vakkennis helpen we jouw bij het vinden van je ideale baan. Bij ons sta jíj centraal. Met jouw vaste contactpersoon van Matchpartner kun je sparren wanneer jou dat uitkomt. We komen onze beloftes en afspraken na, geven je tijdig feedback en staan klaar voor je wanneer jij daar behoefte aan hebt. Zo werken we samen aan jouw loopbaan.

Arbeidsvoorwaarden Jeugdbeschermer

  • Een salaris tussen de €3.352,- en €5.036,- op basis van 36 uur (conform CAO Jeugdzorg, schaal 10)
  • Voor ZZP'ers: tarief in overleg
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Trainings- en opleidingsmogelijkheden

Wat vinden je collega's?

Meer weten over deze vacature?

Kessie Strik

Zorg
(06) 4206 4107
Bel mij terug

Gerelateerde vacatures

Kun je de passende vacature niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en ontvang een email zodra er een vacature beschikbaar komt of stuur een open sollicitatie